A szigetvári Iron-Tech Kereskedelmi, Szolgáltató és Gyártó Zártkörűen Működő Részvénytársaság 6,13 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül.

A beruházás célja a vállalkozás termelési kapacitásának növelése, technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzésével, üzembe helyezésével. A projekt lehetővé tette az Iron-Tech Zrt. – 7900 Szigetvár, Dencsházai utca 9. 994/15 hrsz. – autóipari részlegének technológiai fejlesztését, hatékonyabbá tételét, a napi munkafolyamatok megkönnyítését, a társaság kapacitásának növelését, ami biztosítja további projektek vállalását. A 6,13 millió forint európai uniós támogatás segítségével a gyártáshoz kapcsolódóan 8 db új eszköz – 4 db esztergagép OPTI D 320×920, 1 db marógép OPTI MT 50, 1 db fúrógép OPTIMUM B40 PTE, 1 db féluniverzális osztófej TA 125, 1 db kettős köszörű OPTI SM200 – került beszerzésre és üzembe helyezésre. A fejlesztés eredményeként a társaság autóipari részlegének technológiai fejlesztése, teljesítményének növelése és tovább erősítése, az autóipari beszállítói tevékenység növelése, egyedi termékgyártás megkezdése, a termékskála bővítése valósult meg.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás hozzáadott érték növekedést, a munkahelyek megőrzését, 1 fő új munkahely létrehozását érte el. A beruházás segíti a területi különbségek csökkentését, valamint a fenntartható, intelligens és befogadó növekedést. A fejlesztés megvalósítása hozzájárul a vállalkozás versenyképességének, piaci pozíciójának valamint jövedelemteremtő képességének megőrzéséhez, erősítéséhez, a működési feltételek kedvezőbbé, vonzóbbá tételéhez. A projektről bővebb információt a www.iron-tech.hu oldalon olvashatnak.

Forrás: Iron-Tech Zrt.