A közönséget a kulisszák mögé kalauzoló új  kamarakoncert-sorozatot indít a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) – közölte az együttes az MTI-vel annak kapcsán, hogy az első alkalmat március 30-án tartják a pécsi Kodály Központban. Graf Orsolya, a zenekar marketing és kommunikációs vezetője kiemelte: a Művészbejáró elnevezésű sorozatnak rendhagyó módon a PFZ próbaterme ad otthont, “tökéletes színteret biztosítva arra, hogy a hallgatóság a zene mellett a zenészekhez is közel kerülhessen fizikailag és szimbolikusan egyaránt”.

Mint hozzátette: a bensőséges térben a művészek betekintést engednek mindennapi világukba, felkínálva próbatermi helyüket a nézők számára, miközben a számukra kedves műveket adják elő. A Művészbejáró a jelen évadban két alkalommal – március 30-án és május 26-án – nyílik meg a zenekedvelők előtt, a következő évadban azonban már négy előadással készülnek a Pannon Filharmonikusok muzsikusai – mondta.

A zenészek első alkalommal Richard Strauss, Mozart és Felix Mendelssohn-Bartholdy műveiből válogatnak. Az esten közreműködik Morvay Ágnes, Németh-Tóth Tímea, Papp Dániel és Mikola Levente hegedűművészek, mélyhegedűn Murin Jaroszláv, illetve Tuzson Tamás, gordonkán Pechan Dávid és Székely Ond, valamint Gárdai Viktória fuvolaművész. Graf Orsolya arra is felhívta a figyelmet, hogy a korlátozott számú férőhelyekre tekintettel ajánlott az érdeklődőknek mielőbb megvásárolni jegyeiket.

Forrás: MTI