Csaknem félmilliárd forintos beruházással új, 600 négyzetméteres csarnokot épít pécsi telephelyén a textilgyártással foglalkozó Rovitex Hungária Kft. – tájékoztatta a vállalat az MTI-t

Rovitex telephely
Rovitex, Pécs

Az 1996-ban alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég közleménye szerint  244 millió forintos támogatást nyertek fejlesztésre a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (Ginop).  Azt írták: az új csarnokban nagyteljesítményű ipari gyártósorok fognak működni. A létesítménybe függönygyártó sor, késztermékgyártó sor, valamint mintasálgyártó gépsor kerül – részletezték, hozzátéve, hogy a beruházás keretében fejlesztik a cég informatikai rendszerét is. Szabó Márk, a Rovitex gazdasági vezetője az MTI érdeklődésére közölte: az építkezés várhatóan tavasszal kezdődik, a megvalósításra 18 hónap áll rendelkezésre. A vállalat egyúttal beszámolt arról is, hogy a közelmúltban zárult egy összesen csaknem 410 millió forint értékű kapacitásfejlesztési és eszközbeszerzési projektjük, amelynek felét a Ginop forrásaiból finanszírozták.

Ismertetésük szerint a cég meglévő pécsi irodáját és a raktárépület emeleti varrodáját bővítették, illetve létrehoztak egy, a gyártásra alkalmas újabb helyszínt. A többi között vásároltak csomagolórendszert, úgynevezett inlayer-nyomtatót, raklapszállítót, egyedi gépsort, konfekcionálógépet, illetve Samba-vágógépet. A Pécsett több mint 70 főt, leányvállalatain keresztül további ötven embert foglalkoztató társaság 2004-ben kezdte exporttevékenységét, azóta a világ 40 országába értékesítik termékeiket. Kínálatukban megtalálhatóak a lángmentes, illetve antibakteriális termékek is, amelyeket elsősorban szállodák és kórházak számára értékesítenek. A Rovitex Hungária Kft. árbevétele 2016-ban csaknem 2,4 milliárd forint volt, mintegy 100 millió forintos nettó eredmény mellett. A tavalyi év pénzügyi kimutatásai egyelőre még nem készültek el – jelezte az MTI kérdésére Szabó Márk.

Forrás: MTI
Fotó: Rovitex.hu
Info: Rovitex.hu