Különvonatot indít a zágrábi adventi vásárra a MÁV-START november 26-án Pécsről. A vonatra csak menettérti jegy váltható, a különjárat belföldi utazásra nem vehető igénybe. A zágrábi pályaudvarról néhány perces sétával érhetők el a horvát főváros legszebb, ünnepi díszbe öltöztetett terei, karácsonyi kirakodóvásárai.

Karácsonyi és Adventi vásár Zagráb
Zágrábi adventi vásár (Fotó: Horvátországinfo.hu)

A zágrábi adventi különvonat november 26-án, szombaton 6 óra 51 perckor indul Pécsről, és 11 óra 3 perckor érkezik meg a horvát fővárosba, ahonnan 17 óra 47 perckor indul vissza Baranyába. A különjárat csak Szentlőrinc, Szigetvár, Barcs és Gyékényes állomásokon áll meg, de belföldi utazásra nem vehető igénybe. A vonatra csak menettérti (oda-vissza útra szóló) jegy váltható, ami – a felszállás helyétől függetlenül – a felnőtteknek egységesen 28 euróba, a 14 év alatti gyerekeknek 19 euróba kerül. A menetjegy magában foglalja a helybiztosítás oda-visszaútra vonatkozó díját is, így az utas mindkét irányban ugyanabban a kocsiban és ugyanazon a helyen utazik. A jegyek bármelyik nemzetközi jegypénztárban megválthatók.

Adventi vásár Zágrábban
Zágrábi adventi vásár (Fotó: Adrianet.hu)

A vasúttársaság egyébként naponta két pár menetrendszerinti járatot is indít a magyar fővárosból Horvátországba. Az Agram InterCity reggel 5 óra 45 perckor, illetve délután 16 óra 14 perckor, a Rippl-Rónai InterCity 14 óra 45-kor, illetve 21 óra 14 perckor indul a Keleti pályaudvarról Zágrábba. Az adventi időszakban is érdemes a horvát fővárosba látogatni. Az ünnepi díszbe öltözött Zágráb ugyanis tavaly – az „European Best Destinations” portálon rendezett szavazás alapján – elnyerte 2015 Európa legszebb adventi rendezvénye címét.

Az adventi járatról és a nemzetközi vonatokról további részletek a  MÁV Csoport weboldal utazási ajánlatai között találhatók. A Zágrábi adventi vásárról a Horvátországinfo.hu oldalán, valamint az Advent Zagreb oldalon olvashatnak.