A bőr kanapénk az évtizednyi szolgálatba belefáradva, fittyet hányva a szorgalmas utókezelésekre és a büszke Long Life medáljára elkezdett repedezni.
Márpedig egy kanapé szakadt, rojtos kárpittal, repedezett bőrborítással, megfáradt rugókkal felújítás követel magának minden rápillantás-rácsüccsenés alkalmával.


Kanapé javítás 

A mi kanapénkra a repedezett bőr és a fáradékony rugózás illik rá. Éppen ezért rákerestem több -féle módon a kanapé javítás, a bőrbútor javítás és hasonló kifejezések felhasználásával – a Pécs szóval kiegészítve – a szakavatott műhelyekre.

 

Bőrhuzat javítás Remindbútor
Bőrbútor javítás a Remindbútornál: elötte – utána

Egyfelől nincsenek sokan , másfelől pedig több helyen nem is veszik fel a telefont és vissza sem hívnak. Ahol felveszik, onnan is „elhajtanak”, vagy végleg vagy ideiglenesen.
Nincs itt verseny, hajsza az ügyfelekért? – kérdem magamtól csodálkozva.
Aztán ahogy szemlélem a honlapokat, a java ingyenes tárhelyről szegénykedik rám, jelezve, a kanapé javítás Pécsett nem hoz hasznot, a megfáradt mestereknek elég ha a saját kanapéjukat javítgatják. Tudom, ez így egy kicsit keserű, cinikus megfogalmazás, de ezt hozza ki belőlem az, amit tapasztaltam.

A budapesti kanapé piac versenyre kényszerítő 

Óriási különbség van bútor kereskedelem és bútor javítás ügyben Budapest és a magyar középvárosok között. Mások a piaci nagyságrendek, a megforduló pénzmennyiségek. Ezen a piacon az ingyenes, elavult, ronda honlapokkal labdába sem lehetne rúgni!

Mutatok is példákat:
Bútor-kanapé

(Szerk. megjegyzése: A kanapé- cikket keserűségében Bognár László blogger követte el.)