Rezsicsökkentés nyílászáróval
A Pécsi Ablak nevű, az egész országban kiváló névjegyet hagyó vállalkozást sok helyütt nem kell bemutatnunk. A jó hírnév alapján fordultunk hozzájuk olyan energiát megtakarító megoldásokért, amelyek nem igényelnek jelentős beruházást.

A mai energia árak ellen elkél a tanácsadás

A jó tanácsokat egy

  • az ablak, ajtó és redőny gyártásával, valamint ezek beépítésével foglalkozó cégtől
  • akár egyedi méretű nyílászáró és az árnyékolástechnika különböző eszközeinek készítésében utazó vállalkozástól
  • magas minőségű ablak, bejárati ajtó, redőny, szalagfüggöny, szúnyogháló, napellenző, reluxa, roletta és zsalúzia kínálatát biztosító gyártó-forgalmazó cégtől kapjuk.

 

50%-os állami támogatás

Sokan most hajráznak az 50%-os állami támogatás igénybevétele miatt, mivel annak december utolsó napja a lejárati határideje. Ahhoz, hogy ezt igénybe tudják venni, október végéig kell nyílászárókat, árnyékolástechnikai termékeket rendelniük, különben a gyártási idők miatt ki fognak csúszni a határidőkből.

De ne mindjárt ajtó-ablak cserével kezdjük

Sokan nem gondolnak rá, de ezt nem csak a nyílászárók cseréjével, hanem redőnyök felszerelésével is fokozni lehet.
Este, teljesen leengedett redőny esetében a redőnylamellák között egy plusz légkamra alakul ki, valamint az ablak és a redőny között szintén.
Mindez jobb szigetelést eredményez.
Alumínium redőnyök esetén az hatványozottan igaz, mert ott a lamellák ráadásul szigetelő habbal vannak töltve.

Rétegesen öltözünk, öltözzön rétegesen az ablak is

De az is sokat segíthet, ha a műanyag ablakokban a két rétegű üveget 3 rétegűre cserélik. Ez közel 30%-al javítja az üveg höszigetelő képességét, emellett a hangszigetelésben is jelentős javulás érhető el vele.
Márpedig 30%-os hőszigetelés javulás, akár gázzal, akár villannyal, akár tüzifával vagy szénnel fűtenek, nem csekély megtakarítást mutathat majd a mérőórák számlapjára pillantva.