A Pécsi Mikulás is megjelenik az új karácsonyi filmben

Pécsett forgatták – több külső és belső helyszínen – a most készülő-, 12 karácsonyi játék (12 Toys of Christmas) című új amerikai-magyar karácsonyi filmet. A karácsonyi történetben önmagában is megvan minden, ami egy kellemes karácsonyi romantikus komédiához szükséges, megtalálható a karácsonyi készülődés, a játékok, az utazás, az adventi hangulat és a karácsonyi vásár, és feltűnik a Pécsi Mikulás is. Megjelenik a filmben az ünnepvárás, felnőttek és gyerekek, a hétköznapi gondok és azok megoldásai, és a kihagyhatatlan remény és romantika. És a végén talán mindezektől lesz szép a történet és az ünnep.

Karácsonyi film forgatás Pécs Advent
Pécsi Advent karácsonyi vásár

A főszereplő, a fiatal játéktervező, Olive, egy kihívásokkal küszködő amerikai játékgyárban dolgozik. A karácsony közeleg, ám Olive még mindig azon dolgozik, hogy új játékokat találjon ki az ismert közhely szerint, – mondván a hagyományos játékok már nem kelendőek. E munkahelyi kihívás mellett persze ott van a munkahelyi előléptetés ambíciója is, de erre a körülmények ismeretében az esély igen csekély.

Mindeközben Olive-nek foglalkoznia kell a nagymamájával, Magdalena-val is, aki nem hajlandó követni a hagyományt és elrepülni Magyarországról karácsonyra. A szokásokat pedig követni kell, ezért a főszereplő mindent elkövet, hogy összehozza a családot az ünnepekre. A történet bonyolódik, egy utazási havária okán Olive Pécsett marad, megismerkedik Seb-bel, az áccsal, aki nagyapja régi műhelyét bérli.

Újra feldereng a régi emlék, Olive nagyszülei játékboltot vezettek, ahol kézi készítésű fajátékok sorakoztak.

12 toys of Christmas Pécs Hungary
Karácsonyi hangulat, jelenet a filmből

A történet ekkor bonyolódik, és a fiataloknak szövetségre kell lépniük, hogy egy régről maradt tradíció elkészülhessen, melynek során nem csak a munka, de a magánélet is bonyolódik, ahogy egy karácsonyi történettől elvárható, – majd, amikor már sok minden reménytelen… A kis közösség összefog és jóvá teszik azt, ami el lett rontva. Olive munkahelyi kihívásai és a Seb-bel való viszonya is rendeződni látszik. Karácsonyra végül minden megoldódik.

A filmben több pécsi helyszín is felismerhető. A központi események a Pécsi Advent helyszínén, a Széchenyi téren játszódnak, de találkozhatunk a pécsi utcákkal, a Vásárcsarnokkal vagy éppen ismert és látogatott helyszínnel is, de feltűnik az önmagát alakító Pécsi Mikulás személye is.

A filmet Ric Forster és Alys Murray írta. A film főszereplője, az amerikai Stephanie Perk mellett láthatjuk majd Kékessy Gábort, Köles Ferencet, Deborah Kim Javort, de felbukkan Kamarás Iván is, és sok pécsi statiszta is felbukkan a háttérben.  A produceri feladatokat a Pillango Productions Kft. látja el, producere Deák Zoltán, operatőr Tóth Fabó, a rendező Halmos Ádám.

A 12 karácsonyi játék utómunkái tavasszal készülnek el, míg bemutatója a következő év karácsonyán várható.

Kapcsolódó oldalak:
Pécsi filmforgatás: többről van szó egy szuper városreklámnál, PécsMa
12 karácsonyi játék, Netlexikon.hu
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Mikulás Posta Pécsett
A Pécsi Mikulás lett Magyarország Mikulás-nagykövete